Yleinen kuvaus Tulosta Sähköposti

Itä-Suomen Urheiluilmailukeskus on itä-suomalaisten ilmailuyhdistysten vuonna 2005 perustama yhdistys, johon kuuluu viisi yhdistystä Punkaharjun ja Joensuun välillä. Jäsenyhdistyksemme toimivat Punkaharjun, Savonlinnan, Kiteen ja Joensuun lentokentillä

Itä-Suomen Urheiluilmailukeskuksen tarkoituksena on edistää, kehittää ja ylläpitää itäsuomalaista urheilu- ja harrasteilmailua, lisätä ilmailun tunnettavuutta sekä edistää jäsenyhdistystensä toimintaa.

Tarkoitustaan Keskus toteuttaa järjestämällä tapahtumia, organisoimalla koulutuksia sekä leirejä ja tiedottamalla aktiivisesti ilmailun tapahtumista alueellaan.

Vaikka Keskus on vasta muutaman vuoden ikäinen, ovat sen juuret Suomalaisen harrasteilmailun vanhimpia: jäsenkerhoista Joensuun Ilmailukerhon edeltäjä, Pohjois-Karjalan Ilmapuolustusyhdistys perustettiin jo marraskuussa 1923.

Itä-Suomen Urheiluilmailukeskus on jo osoittanut tarpeellisuutensa ja kyntensä. Keskus järjesti yhdessä jäsentensä kanssa purjetaitolennon SM- ja PM-kilpailut Kiteellä heinäkuussa 2006 ja taitolennon EM-kilpailut moottorilennossa heinäkuussa 2007. Molemmat kilpailut olivat ensimmäisiä lajissaan Suomessa.